Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam apparaat waarmee u op een zuinigere manier uw huis kunt verwarmen. Ook kunt u het verwarmde water gebruiken in de douche en daardoor minder uitgaven hebben voor uw stookkosten. Het rendement van een warmtepomp is in sommige gevallen wel meer dan 500% (COP 5) en is daarom een goede bron van warmte.

Het verschil met een CV-ketel is dat een warmtepomp omgevingswarmte kan gebruiken om het water voor te verwarmen. Dit klinkt raar maar is wel logisch. Als het buiten -4 graden Celsius is dan betekent dit niet dat het ook 10 meter onder de grond zo koud is. In tegendeel, de aarde kan warmte opslaan. Als u dus voor een warmtepomp kiest die warmte uit de grond haalt dan kunt u dus op een goedkopere manier uw water verwarmen door de warmte uit de grond te gebruiken. Ook zijn er warmtepompen die warmte uit de lucht of water kunnen halen. Dit proces gebruikt slechts een klein beetje stroom dat u bij uw energiemaatschappij dient in te kopen.

Prijzen

Zoals eerder beschreven kunt u net als met een zonneboiler op een goedkope manier energie opwekken die u gebruikt voor uw warmwatervoorziening. Afhankelijk van wat de bron van de warmte is zullen de warmtepompen in prijs verschillen.

Type Bandbreedte prijzen
Grond-water warmtepomp €10.000 en €15.000
Water-water warmtepomp Vanaf €15.000
Lucht-lucht warmtepomp €4.000 en €7.000
Lucht-water warmtepomp €4.000 en €7.000

Subsidie warmtepomp 2022

U kunt een subsidie krijgen op de aanschaf van een warmtepomp. De subsidie valt onder de ISDE-regeling.

Exacte prijzen weten?

Maar wat gaat u nu precies betalen voor uw warmtepomp? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op en kom in contact met bedrijven in uw regio. Vergelijk de prijzen van warmtepompen en kies uiteindelijk voor de beste deal.