8 tips bij aanschaf zonneboiler

Steeds meer mensen leren de voordelen kennen van het hebben van een zonneboiler. De energiekosten nemen ieder jaar toe. Steeds meer consumenten zien in dat besparen op de energiekosten veel geld kan schelen. Een zonneboiler, zoals ook zonnepanelen, zijn goede voorbeelden van installaties waarmee veel bespaard kan worden. Met een zonneboiler kan wel 25-30 jaar gedaan worden. Het rendement is dus enorm. Maar hoe kiest u nu eigenlijk de juiste zonneboiler? Hieronder vindt u enkele handige tips.

1. Bepaal de plaats van installatie
De zonnecollectoren kunnen op een dak, tegen de muur of op de grond worden geplaatst. Belangrijk is dat er voldoende ruimte aanwezig is voor de panelen (worden collectoren genoemd, de boiler wordt in uw huis geplaatst). Hoe meer capaciteit u wilt hebben, des te meer ruimte hebt u nodig voor de zonnecollectoren.

2. Zonlicht
U behaalt het beste resultaat wanneer de zonnecollectoren zoveel mogelijk zonlicht kunnen opvangen. Zonnecollectoren die zuidelijk of zuidwestelijk zijn gericht zorgen voor het beste rendement.

3. Keuze CV-ketel
Op momenten dat de zonneboiler niet voldoende warm water kan leveren, kan een CV-ketel met naverwarming toch zorgen voor voldoende warm water wat op een zo efficiënt mogelijke wijze is opgewekt. Het is dan ook belangrijk dat u kiest voor een CV-ketel met het keurmerk Gaskeur-NZ om dit te bewerkstelligen.

4. Toekomst
Kies voor een zonneboiler systeem dat niet alleen nu de capaciteit kan leveren die u nodig hebt, maar ook in de toekomst. Denk dus aan gezinsuitbreiding als dat van toepassing is.

5. Meerdere offertes
De prijzen verschillen enorm op de markt van zonneboilers. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit kunt u doen op pagina zonneboiler offertes.

6. Installatie
U kunt de installatie laten doen of dit zelf doen. Er zijn namelijk zogenaamde zelfbouwpakketten te koop. Toch kunt u het beste ervoor kiezen om de installatie door een erkende installateur te laten doen. Zo weet u zeker dat u garantie hebt op alles en dat er niet gauw lekkages of andere problemen zullen ontstaat.

7. Hoeveel warm water punten?
Wilt u graag overal in huis warm water vanuit de zonneboiler kunnen tappen, of alleen op één punt? Dit is namelijk belangrijk om te weten voordat u een boiler gaat kiezen. De investering bij een grote capaciteit zonneboiler is hoog, maar betaalt zich absoluut terug.

8. Energielabel en waarde van het huis
Wanneer u een zonneboiler in huis hebt laten installeren komt dit ten goede aan het energielabel en de waarde van het huis.

Gerelateerde pagina's:

- Zonnecollector algemeen
- Zonnecollector werking
- Zonnecollector subsidie
- Zonnecollector hellingshoek
- Zonneboiler aandachtspunten
- Zonneboiler prijzen
- Zonneboiler kosten
- Onderhoudskosten
- Zonneboiler financiering
- Zonneboiler offertes

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio