8 tips

Steeds meer huiseigenaren leren de voordelen kennen van het hebben van een zonneboiler. De prijs van gas neemt ieder jaar toe en een zonneboiler is een goed voorbeeld van een installatie waarmee veel geld bespaard kan worden. Hierna vindt u enkele tips voor als u ook overweegt om een systeem aan te schaffen.

 1. 1) Bepaal de plaats van de installatie
  luchtfoto woonwijkDe zonnecollectoren kunnen op een dak, tegen de muur of op de grond worden geplaatst. Belangrijk is dat er voldoende ruimte aanwezig is voor de panelen (de boiler wordt in uw huis geplaatst).

  Hoe meer capaciteit u wilt hebben, des te meer ruimte u nodig heeft voor de zonnecollectoren en grotere opslagvat. Deze vaten komen vaak in bijv. 100, 200, 300, 500 of zelfs in 1.000 liter modellen.

 2. 2) Zonlicht
  U behaalt het beste resultaat wanneer de zonnecollectoren zoveel mogelijk zonlicht kunnen opvangen. Zonnecollectoren die zuidelijk of zuidwestelijk gericht zijn zorgen voor het beste rendement.
 3. 3) Keuze CV-ketel
  Op momenten dat de zonneboiler niet voldoende warm water kan leveren kan een CV-ketel met naverwarming toch voor voldoende warm water zorgen. Het is dan ook belangrijk dat u kiest voor een CV-ketel met het keurmerk Gaskeur-NZ om dit te bewerkstelligen.
 4. 4) Toekomst
  Kies voor een zonneboiler systeem dat niet alleen nu de capaciteit kan leveren die u nodig hebt, maar ook in de toekomst. Denk dus aan gezinsuitbreiding als dat van toepassing is.
 5. 5) Meerdere offertes
  De prijzen op de markt van zonneboilers kunnen enorm verschillen. Het is verstandig om offertes bij diverse leveranciers aan te vragen en het aanbod te vergelijken. Gebruik hiervoor onze offerteservice.
 6. 6) Installatie
  U kunt de installatie laten doen of zelf doen, want er zijn namelijk ook zogenaamde zelfbouwpakketten te koop. Toch kunt u het beste kiezen om de installatie door een erkende installateur te laten doen. Zo weet u zeker dat u garantie hebt op alles en dat er niet gauw lekkages of andere problemen zullen ontstaat.
 7. 7) Hoeveel warm water punten?
  Wilt u overal in huis warm water vanuit de zonneboiler kunnen tappen of alleen op één punt? Dit is namelijk belangrijk om te weten voordat u een boiler gaat kiezen. De investering bij een grote capaciteit zonneboiler is hoog, maar betaalt zich terug.
 8. 8) Energielabel en waarde van uw huis
  Wanneer u een zonneboiler hebt laten installeren komt dit ten goede aan het energielabel en de waarde van uw woning.

Wat kost uw zonneboiler?

Benader meerdere zonneboiler specialisten in uw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen kunt u besparen op uw aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken

Gerelateerde pagina’s:

Werking
Subsidie
Hellingshoek
Aandachtspunten
Prijzen
Onderhoudskosten