Rendement

aanblik typisch nederlandse straatNa de installatie van uw zonneboiler zult u direct rendement behalen in de vorm van een vermindering in uw stookkosten. Het is mogelijk om tot wel 50% op de kosten van aardgas te besparen met een zonneboiler van 200 liter. Zie ook: kosten.

De zomer- en wintermaanden

Het meeste rendement wordt behaald in die jaren dat de zon het meeste schijnt. In het voorjaar, zomer en najaar zult u merken dat een zonneboiler heel snel het water zal verwarmen. De CV-ketel zal tijdens die seizoenen heel weinig tot helemaal niet aan hoeven slaan.

Het is een aanrader om de instellingen van de boiler eventueel tussentijds aan te laten passen (ook wel optimaliseren genoemd) om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Na de installatie kan het namelijk zo zijn dat het rendement nog niet helemaal optimaal is.

Levert een zonneboiler in de winter ook rendement op? Ja, zelfs in de winter functioneert een zonneboiler. Het warme water wordt namelijk bewaard in een opslagvat en kan eventueel elektrisch worden naverwarmd. Hier lijkt veel energie voor nodig te zijn maar ook in de winter is er zonlicht en zal dit licht gebruikt worden om het water te verwarmen. Uiteindelijk bespaart dit u een hoop energiekosten.

Wat kost uw zonneboiler?

Benader meerdere zonneboiler specialisten in uw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen kunt u besparen op uw aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken

Zie ook deze pagina’s:

Zonneboiler
Werking
Subsidie
Soorten
Tips
Prijzen