Prijzen zonneboiler 2020

De prijzen van zonneboilers lopen sterk uiteen. U kunt het beste kiezen voor een zonneboiler en installatiebedrijf met keurmerk. Het is toch een hele investering en u wilt natuurlijk uw geld ergens aan besteden waarvan de kwaliteit hoog is.

De prijs van een zonneboiler is afhankelijk van de grootte en de installatieplaats in huis. Hoe verder een zonneboiler van het dak af geïnstalleerd moet worden (waar de zonnecollector is geïnstalleerd), des te hoger de prijs. De beste installatieplaats is dus eigenlijk zo hoog mogelijk, bijvoorbeeld op zolder. Een zonneboiler met een inhoud van 50 liter is geschikt voor 1 persoon. Iedere vermenigvuldiging van 50 liter is dus het aantal personen dat maximaal gebruik kan maken van de boiler. 250 liter bijvoorbeeld is geschikt voor 5 personen.

Zonneboiler prijzen zijn afhankelijk van:

  • Soort
  • Merk
  • Grootte
  • Aantal collectoren
  • Plaats waar deze geïnstalleerd moet worden
  • Installatie- en servicekosten

De zonneboiler prijzen zijn meestal berekend op basis van een compleet pakket. Dat is dus de zonneboiler, zonnecollector voor op het dak, vloeistof voor de verwarming van het water, de warmtepomp en het expansievat. De aanschafprijzen zijn best behoorlijk, maar de terugverdientijd is kort. Zo ongeveer tussen de 4 en 6 jaar. Zie ook pagina rendement. Met een zonneboiler kan namelijk tot 50% bespaard worden op het gasverbruik. Het terugverdienen van de boiler gaat direct in zodra deze is geïnstalleerd. Belangrijk is in ieder geval dat u kiest voor een zonneboiler die duurzaam is, daar doet u nu eenmaal langer mee. Zo maar een boiler aanschaffen zonder keurmerk of bij een installatiebedrijf met lage kwaliteit is niet verstandig. Vaak heeft u dan maar heel kort plezier van uw investering. Bekijk ook de aandachtspunten en de tips.

Schatting van de aanschafprijs inclusief installatiekosten:

  • 100 liter met 1 collector €2000 euro - €2500 euro
  • 100 liter met 2 collectoren €2500 euro - €3000 euro
  • 200 liter met 2 collectoren €3000 euro - €3500 euro
  • 300 liter met 3 collectoren €3500 euro - €5000 euro

Kom in contact met zonneboilerbedrijven

Op pagina offerte service kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende zonneboilerbedrijven.

Gerelateerde pagina's:

- Zonneboiler
- Zonnecollector subsidie
- Zonnecollector soorten
- Zonneboiler kosten
- Zonneboiler onderhoudskosten
- Zonneboiler financiering
- Zonneboiler offertes

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio