Onderhoudskosten zonneboiler 2020

De onderhoudskosten zijn per installateur verschillend. Eventueel zou u al bij de aanschaf kunnen vragen wat ongeveer de onderhoudskosten zullen zijn voor uw zonneboiler. De meeste zonneboilers zijn voorzien van een terugloopsysteem, bij dit type dient er om de 5 jaar onderhoud uitgevoerd te worden. De onderhoudskosten zijn laag, zo ongeveer €50 euro per geval. Kiest u voor een drukgevuld systeem dan is er meer onderhoud nodig. De onderhoudskosten bij dit type zijn ongeveer €150 euro per 5 jaar per beurt.

De onderhoudskosten zijn dus helemaal niet zo hoog en onderhoud aan een zonneboiler systeem zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk met de boiler kunt doen. Het is wel aan te raden om het onderhoud door een erkende installateur uit te laten voeren. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de zonneboiler vaker dan eens in de 5 jaar na te laten kijken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u na de installatie nog niet het volledige rendement uit de zonneboiler haalt, maar wel wanneer deze nog wat beter afgesteld wordt (optimaliseren). Na ongeveer een jaar gebruik weet u precies of u het volledige rendement eruit haalt of dat de boiler nog wat geoptimaliseerd moet worden. Bekijk eens de kosten voor de zonneboiler zelf op pagina prijzen en kosten.

Periodiek onderhoud

Indien u kiest voor periodiek onderhoud (meestal af te sluiten als abonnement bij de aanschaf van een zonneboiler) dan komt er een erkende monteur bij u aan huis elke zoveel tijd. Deze kijkt het gehele systeem na. Er wordt dus gekeken naar de zonnecollector, de boiler, de leidingen en de pomp. Wellicht nog een handige tip als het gaat om de onderhoudskosten voor de zonneboiler. U dient extra te letten op de voorwaarden van het onderhoudscontract; wat de kosten precies zijn wanneer er een storing optreedt in het zonneboiler systeem. Dit kan nogal eens verschillen per installatiebedrijf. Het verstandigste is om bij aanschaf van de boiler een servicecontract af te sluiten. Een servicecontract dekt namelijk vaak alle kosten voor storingen en onderhoud, maar ook kosten zoals bijvoorbeeld voorrijkosten. Deze zitten standaard nooit in een garantieregeling. Een zonneboiler aanbieder uit uw regio kiezen is dus daarom erg verstandig om deze kosten zo laag mogelijk te houden.

Exacte kosten

Vraag offertes op bij erkende zonneboiler installateurs om zo een goede vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende systemen en soorten. Ga naar pagina offertes voor meer informatie.

Gerelateerde pagina's:
- Zonnecollector algemeen
- Zonnecollector werking
- Zonnecollector subsidie
- Zonnecollector rendement
- Zonnecollector hellingshoek
- Zonneboiler aandachtspunten
- Zonneboiler keurmerken
- Zonneboiler kopen
- Zonneboiler offertes

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio