Keurmerken

Een keurmerk voor zonneboilers garandeert een goed geïnstalleerde zonneboiler en dat deze aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Wat voor zonneboiler u ook kiest het is raadzaam goed te letten op de keurmerken. Wanneer u dit niet doet dan kan het al snel gebeuren dat u veel geld investeert in iets met weinig waarde en waar u problemen aan overhoudt. Een zonneboiler is en blijft een mooie investering met een goed rendement, maar investeer slim door te kiezen voor een zonneboiler met een van de onderstaande keurmerken. Zie ook pagina prijzen en zonneboiler onderhoudskosten.

Naast een zonneboiler met hoge kwaliteit is het belangrijk dat de expertise en kennis op dit gebied van hoge kwaliteit is. Samengevat dient alles dus goed geregeld te zijn op het gebied van de montage, leveringsvoorwaarden, administratie, garanties en de werking.

1) CW-keurmerk

Het CW-keurmerk geeft de CW klasse aan en staat voor comfort warmteklasse. De hoeveelheid water die per minuut door een installatie kan worden geleverd wordt aangegeven door deze CW waarde. De CW waarde kan van 1 tot 6 lopen. Hoe hoger de waarde hoe meer warm water er gebruikt kan worden.

2) Gaskeur-NZ

Wanneer een CV-ketel geschikt is om aangesloten te worden op een zonneboiler wordt dit aangegeven met het Gaskeur-NZ keurmerk. De ketel kan dan dienen als een naverwarmer. Indien een zonneboiler het water niet warm genoeg krijgt (wanneer de zon niet schijnt of wanneer er plots meer warm water gebruikt wordt), dan verwarmt de CV-ketel bij.

3) Solar Keymark Keurmerk

Het Solar Keymark keurmerk is een internationaal certificaat. Deze geeft garanties over de kwaliteit van zowel zonneboilers als thermische zonnesystemen. De afgifte van het keurmerk geschiedt volgende de Europese Standaard. Er vindt regelmatig controle plaats wat het keurmerk erg betrouwbaar maakt. Het keurmerk wordt alleen gegeven aan zonnesystemen welke van hoge kwaliteit zijn en optimaal rendement hebben.

Vind de beste vakman...

Vergelijk offertes van aanbieders