Hoe kiest u een zonneboiler leverancier?

Als u een zonneboiler aan wilt schaffen dan bent u van plan op een milieuvriendelijkere manier uw water te verwarmen. In plaats van gas of elektriciteit wordt de warmte van de zon gebruikt wat altijd aanwezig is en ook gratis is. Uiteraard wilt u het beste rendement behalen en een mooie besparing realiseren. Dat betekent dat het erg belangrijk is dat u de leverancier van uw zonneboiler goed kiest. Zoals altijd zijn er namelijk kwalitatief betere en slechtere producten op de markt. Hier vindt u enkele tips die u kunt gebruiken bij het uitkiezen van de beste leverancier.

close up zonneboiler op het dak

Offertes vergelijken

Als het goed is heeft u al besloten welk type zonneboiler u wilt aanschaffen, welke inhoud u wilt dat deze heeft en ook welke zonnecollectoren u nodig heeft. Met deze informatie kunt u bij een aantal leveranciers vragen om een prijsopgaaf. Hierin staat vermeld hoeveel u zou moeten betalen en wat u daarvoor terugkrijgt. De belangrijkste punten zijn dan kwaliteit (van de producten en van de leverancier), diensten en garantieregeling.

  • Kwaliteit: kwaliteit is moeilijk af te lezen van een offerte en hier zult u wat dieper onderzoek voor moeten doen. Aangezien dit voor veel mensen een belangrijk punt is, is het geen slecht idee om hier wat extra tijd voor vrij te maken. De kwaliteit kunt u vrij gemakkelijk controleren door te kijken naar keurmerken en certificeringen. Wat betreft de zonneboiler zelf zoekt u naar het CW-keurmerk, het Gaskeur-keurmerk en het Solar Keymark Keurmerk.
  • Diensten: de ene zonneboiler leverancier regelt alles voor u en de andere verkoopt alleen de producten. Als u van alle gemakken voorzien wilt worden dan kiest u voor de eerste optie. U zal dan een consultatiegesprek krijgen, een bestelling plaatsen, de zonneboiler wordt vervolgens afgeleverd en ge├»nstalleerd en ook de nazorg wordt volledig door de leverancier uitgevoerd.
  • De garantieregeling: een bedrijf dat kwalitatieve producten levert zal u een goede garantieregeling geven op de zonneboiler. Ook het montagebedrijf zal, als deze vakkundig te werk gaat, geen problemen hebben u een goede garantie over de installatie aan te bieden. Bij zonneboilers krijgt u garantie over verschillende componenten, maar u kunt rekenen op minimaal 2 tot 5 jaar.

De prijs

Door de leveranciers eerst op bovenstaande punten te vergelijken zult u waarschijnlijk al een idee hebben van welk bedrijf u kan leveren wat u nodig heeft. Nu is het tijd om de prijs erbij te betrekken. Het bedrijf dat u de beste verhouding kan geven tussen de diensten die u wilt ontvangen en de prijs die u daarvoor betaalt, is de winnaar. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en dat u de beste leverancier hebt gekozen voor uw specifieke situatie.

Wat kost een zonneboiler op uw dak?

Vraag gratis en vrijblijvend max. 4 offertes op en kom in contact met ervaren installateurs die u graag verder helpen. Zo ziet u wat de prijzen zijn en kunt u om deskundig advies vragen. Ga naar pagina offerte zonneboiler.

Vind de beste vakman...

Vergelijk offertes van aanbieders