Hoe kiest u een zonneboiler leverancier?

zonneboiler op het dak close-upUiteraard wilt u het beste rendement behalen en een mooie besparing realiseren als u van plan bent een zonneboiler aan te schaffen. Hier vindt u enkele tips die u kunt gebruiken bij het vinden van de beste leverancier.

Offertes vergelijken

Als het goed is heeft u al besloten welk type zonneboiler u wilt aanschaffen, welke inhoud u wilt dat deze heeft en ook welke zonnecollectoren u nodig heeft. Met deze informatie kunt u bij een aantal leveranciers vragen om een gratis prijsopgaaf.

In de offerte staat vermeld hoeveel u moet betalen en wat u daarvoor terugkrijgt. De belangrijkste punten zijn dan kwaliteit (van de producten en van de leverancier), diensten en de garantieregeling.

  • Kwaliteit: kwaliteit is moeilijk af te lezen van een offerte en hier zult u wat dieper onderzoek voor moeten doen. Aangezien dit voor veel mensen een belangrijk punt is, is het geen slecht idee om hier extra tijd voor vrij te maken. De kwaliteit kunt u controleren door te kijken naar keurmerken en certificeringen. Wat betreft de zonneboiler zelf zoekt u naar het CW-keurmerk, het Gaskeur-keurmerk en het Solar Keymark Keurmerk.
  • Diensten: de ene zonneboiler leverancier regelt alles voor u en de andere verkoopt alleen de producten. Als u van alle gemakken voorzien wilt worden dan kiest u voor de eerste optie. U zal dan een consultatiegesprek krijgen, een bestelling plaatsen, de zonneboiler wordt vervolgens afgeleverd en geïnstalleerd en ook de nazorg wordt volledig door de leverancier uitgevoerd.
  • De garantieregeling: een bedrijf dat kwalitatieve producten levert zal u een goede garantieregeling geven op de zonneboiler. Ook het montagebedrijf zal geen problemen hebben u een goede garantie over de installatie aan te bieden. Bij zonneboilers krijgt u garantie over verschillende componenten, maar u kunt rekenen op minimaal 2 tot 5 jaar.

De prijs

Door de leveranciers eerst op bovenstaande punten te vergelijken zult u waarschijnlijk al een idee hebben van het bedrijf dat u kan leveren wat u nodig hebt. Nu is het tijd om de prijs erbij te betrekken. Het bedrijf dat u de beste verhouding kan geven tussen de diensten die u wilt ontvangen en de prijs die u daarvoor betaalt, is de winnaar. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en dat u de beste leverancier hebt gekozen voor uw specifieke situatie.

Wat kost uw zonneboiler?

Benader meerdere zonneboiler specialisten in uw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen kunt u besparen op uw aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken