Financieren

Het is mogelijk om een zonneboiler te kopen, maar deze kan ook gehuurd of geleased worden. Wanneer u een zonneboiler huurt of leaset hoeft u dus niet ineens zo'n groot bedrag op tafel te leggen, maar betaalt u per maand een klein bedrag. Tussen huren en leasen is wel een belangrijk verschil, bij leasen bent u aan het einde van de looptijd van het leasecontract eigenaar van de zonneboiler. Indien u de boiler huurt wordt u nooit eigenaar. Zie ook de aandachtspunten.

De mogelijkheid om te huren of leasen is wel zo fijn. Want stel dat u nu eenmaal niet het budget hebt om een duurzaam systeem aan te schaffen zoals een zonneboiler, dan kunt u hier toch gebruik van maken. Het voordeel is dat u meteen ook minder energielasten hebt. De besparing kunt u dan weer gebruiken voor de maandelijkse kosten. Al geniet leasen de voorkeur, omdat u aan het einde van het leasecontract eigenaar bent van de zonneboiler. Na het leasecontract kunt u nog jaren plezier hebben van besparing op uw energiekosten. Tijdens het leasen hoeft u in principe geen onderhoudskosten te betalen omdat u geen eigenaar bent van het product. Dit zou de eigenaar dus moeten doen; de leasemaatschappij dus.

Eventueel zou u ook nog kunnen kiezen voor een lening. Helaas betaalt u dan wel vaak een hoge rente op zo'n lening, maar de besparing die u hebt op uw energielasten door het gebruik van een zonneboiler zijn zo hoog dat een lening afsluiten toch aantrekkelijk kan zijn. Wel dient u erop te letten dat de zonneboiler geleverd wordt met een uitstekend service- en onderhoudscontract. Mocht er dan wat gebeuren met de zonneboiler dat u direct contact kunt opnemen met de installateur om het probleem te laten verhelpen. Het zou immers zonde zijn als u aan het betalen bent voor iets wat niet werkt. Een alternatief is een zogenoemde duurzaamheidslening of groene lening en zult u niet zo een hoge rente betalen.

Hoe gaat een financiering precies in zijn werk?

1. Huren
Indien u een zonneboiler huurt betaalt u een vast bedrag per maand aan het installatiebedrijf of aan een energiemaatschappij.

2. Leasen
U kunt ook kiezen voor leasen. U betaalt dan net als bij huren een vast bedrag per maand, maar wanneer de gehele zonneboiler is geleased wordt u eigenaar van de boiler. Leasen kan via de leverancier van zonneboilers of via een energiemaatschappij.

3. Lening afsluiten
U sluit een lening af bij een kredietverstrekker. De rente ligt bij deze optie wel redelijk hoog, omdat het om een kortlopende lening gaat. Een zogenoemde groene lening is bedoelt om energiebesparende maatregelen in woonhuizen te stimuleren en worden daardoor vaak met hulp van de overheid tegen lagere rentetarieven via fondsen aangeboden. Een zo een voorbeeld is het Energiebespaarlening initiatief.

Zonneboiler offertes

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan via onze offerte service. Zo komt u namelijk vrijblijvend in contact met specialisten en kunnen zij u verder helpen. Ga naar pagina zonnecollector offertes.

Gerelateerde pagina's:

- Zonnecollector
- Zonnecollector werking
- Subsidie
- Zonnecollector soorten
- Zonnecollector rendement
- Zonnecollector hellingshoek
- Zonneboiler aandachtspunten
- Zonneboiler keurmerken
- Zonneboiler kopen
- Zonneboiler offertes

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio