Financieren

Het is mogelijk om een zonneboiler te kopen, maar deze kan ook gehuurd of geleased worden. Wanneer u een zonneboiler huurt of leaset hoeft u dus niet ineens een groot bedrag op tafel te leggen, maar betaalt u per maand een klein bedrag. Tussen huren en leasen is wel een belangrijk verschil. Bij leasen bent u aan het einde van de looptijd van het leasecontract eigenaar van de zonneboiler. Indien u de boiler huurt wordt u nooit eigenaar.

De mogelijkheid om te huren of leasen is wel zo fijn. Want stel dat u nu eenmaal niet het budget heeft om een zonneboiler aan te schaffen, dan kunt u hier toch gebruik van maken. Het voordeel is dat u meteen ook minder energielasten hebt. De besparing kunt u dan weer gebruiken voor de maandelijkse kosten. Leasen geniet de voorkeur, omdat u aan het einde van het leasecontract eigenaar bent van de zonneboiler. Tijdens het leasen hoeft u in principe geen onderhoudskosten te betalen omdat u geen eigenaar bent van het product.

Eventueel zou u ook nog kunnen kiezen voor een lening. Een optie is een zogenoemde duurzaamheidslening of groene lening en betaalt u een lagere rente.

De opties samengevat

  1. 1) Huren
    Indien u een zonneboiler huurt betaalt u een vast bedrag per maand aan het installatiebedrijf of aan een energiemaatschappij.
  2. 2) Leasen
    U betaalt dan net als bij huren een vast bedrag per maand, maar wanneer het contract afloopt wordt u eigenaar van de zonneboiler. Leasen kan via de leverancier van zonneboilers of via een energiemaatschappij.
  3. 3) Lening afsluiten
    U sluit een lening af bij een kredietverstrekker. De rente ligt bij deze optie wel redelijk hoog, omdat het om een kortlopende lening gaat. Een zogenoemde groene lening is bedoelt om energiebesparende maatregelen in woonhuizen te stimuleren en worden daardoor vaak met hulp van de overheid tegen lagere rentetarieven aangeboden. Een zo een voorbeeld is het Energiebespaarlening initiatief.

Wat kost uw zonneboiler?

Benader meerdere zonneboiler specialisten in uw regio en vraag offertes op. Door het aanbod naast elkaar te leggen kunt u besparen op uw aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken

Gerelateerde pagina’s:

Zonnecollector
Subsidie
Soorten
Rendement
Aandachtspunten
Keurmerken