Duurzaamheidslening

Als u uw huis wilt gaan isoleren of wanneer u voor een zonneboiler of een warmtepomp wilt kiezen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de rekening te betalen. Natuurlijk kunt u uw eigen spaargeld gebruiken. Het is ook mogelijk dat u een specifieke lening of hypotheek afsluit bij de bank dat eigenlijk een duurzame lening is.

Verder kunt u kijken naar het Nationaal Energiebespaarfonds waar u ook een lening kunt krijgen om te investeren in isolatie, zonneboilers en warmtepompen. Groene leningen kennen verschillende voordelen en kunt u als u geen geld beschikbaar hebt alsnog een leuke besparing op uw energierekening behalen.

Waarom kiezen voor een duurzame lening?

Het grootste voordeel van een duurzame lening is de lage rente. U kunt al een lening krijgen voor nog geen procent rente per jaar. Deze lage rente komt natuurlijk ook door de huidige lage rentestanden. Het is echter zo, dat de duurzame lening altijd een lagere rente kent. Banken zoals Triodos Bank verlagen de rentetarieven naar mate de voorgenomen maatregelen om een woning energieneutraal te maken. Dus hoe zuiniger uw huis met energie omgaat, de hoger de korting op het rentetarief u zult krijgen.

Een vorm van subsidie

Eigenlijk kunt u de lage rente zien als een instrument om het energiezuiniger maken van uw woning te stimuleren. Ze geven geen geld weg, zoals dit vroeger gebeurde. Wel biedt men de mogelijkheden om een lagere rente te betalen en om zo te kunnen investeren in uw woning. Met een afbetaling van de duurzame lening is het mogelijk voor het fonds om het geld ook weer opnieuw uit te lenen, zodat nog meer huizen energiezuiniger worden.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio