Duurzaamheidslening

Als u uw huis wilt gaan isoleren of wanneer u voor een zonneboiler of een warmtepomp gaat, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de factuur te betalen. Natuurlijk kunt u uw eigen spaargeld gebruiken. Het is echter ook mogelijk dat u een specifieke lening of hypotheek afsluit bij de bank.

Verder kunt u kijken naar het Nationaal Energiebespaarfonds waar u een lening kunt krijgen om te investeren in isolatie, zonneboilers en warmtepompen. Groene leningen kennen verschillende voordelen en kunt u als u geen geld beschikbaar hebt alsnog een leuke besparing op uw energierekening behalen.

Waarom kiezen voor een duurzame lening?

Het grootste voordeel van een duurzame lening is de lage rente. U kunt al een lening krijgen voor nog geen procent rente per jaar. Deze lage rente komt natuurlijk ook door de huidige lage rentestanden. Het is echter zo, dat de duurzame lening altijd een lagere rente kent. Sommige banken verlagen de rentetarieven naar mate de voorgenomen maatregelen om een woning energieneutraal te maken. Dus hoe zuiniger uw huis met energie omgaat, de hoger de korting op het rentetarief u zult krijgen.