Agrariërs

Ook agrariërs hebben veel baat bij een zonneboiler systeem. Op een boerderij wordt namelijk veel warmte gegenereerd om het voor de dieren in de winter aangenaam warm te maken. Traditionele systemen kunnen prima warmte genereren maar gebeurd dit niet altijd heel efficiënt omdat er toch nog sprake kan zijn van onnodig warmteverlies. Efficiënt verwarmen is dus een combinatie van energiezuinig stoken en goed isoleren.

Subsidie zonneboiler zakelijk

Ook kunt u als zakelijke gebruiker in 2020 aanspraak maken op de ISDE-regeling en een subsidiebedrag terugkrijgen omdat u een zonneboiler heeft laten plaatsen. Daarnaast kunt u als agrariër ook gebruik maken van belastingvoordelen; de zogenaamde Energie Investeringsaftrek (EIA). Zo kunt u dus tegen een lagere prijs uw boerderij duurzamer maken en gaat u elke maand besparen op uw energiekosten.

Zonneboilers speciaal voor boerderijen

Er zijn partijen die speciale boilers voor boerderijen op de markt hebben gebracht. Deze systemen zijn efficiënter omdat er minder warmte verloren gaat. Enkele kenmerken zijn onder andere:

  • Een lager stilstandstemperatuur in het voorraadvat
  • Een na-verwarmer die het warme water in de opslagvat op hoge temperatuur (85° Celsius graden) brengt alleen als dat nodig is
  • Een speciaal isolatiemateriaal om het voorraadvat heen om onnodig warmteverlies tegen te gaan
  • Optie tot warmteterugwinning (WTW)
  • Het water opwarmen met zonnecollectoren op uw stal

Door efficiëntere systemen te gebruiken zult u merken dat u veel minder energie nodig heeft om dezelfde werkzaamheden te kunnen verrichten. Uiteindelijk zal dit u gaan besparen op uw energienota. Laat een installateur u meer vertellen.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio