Voor agrariërs

landschap grasveldenOok agrariërs hebben baat bij een zonneboilersysteem. Op een boerderij wordt namelijk veel warmte gegenereerd om het voor de dieren in de winter aangenaam warm te maken. Traditionele systemen kunnen de benodigde warmte genereren maar gebeurt dit niet altijd even efficiënt omdat er toch nog sprake kan zijn van onnodig warmteverlies.

Subsidie zonneboiler zakelijk

Ook kunt u als zakelijke gebruiker aanspraak maken op de ISDE-regeling en een subsidiebedrag terugkrijgen omdat u een zonneboilersysteem heeft laten plaatsen. Daarnaast kunt u als agrariër ook gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen; de zogenaamde Energie Investeringsaftrek (EIA). Zo kunt u dus tegen een lagere prijs uw boerderij duurzamer maken en gaat u elke maand besparen op uw energiekosten.

Zonneboilers speciaal voor boerderijen

Er zijn partijen die speciale boilers voor boerderijen op de markt hebben gebracht. Deze systemen zijn efficiënter omdat er minder warmte verloren gaat. Enkele kenmerken zijn onder andere:

  • Een lager stilstandstemperatuur in het voorraadvat
  • Een na-verwarmer die het warme water in de opslagvat op hoge temperatuur (85 Celsius graden) brengt, maar alleen als dat nodig is
  • Een speciaal isolatiemateriaal om het voorraadvat heen om onnodig warmteverlies tegen te gaan
  • Optie tot warmteterugwinning (WTW)

Door efficiëntere systemen te gebruiken zult u merken dat u minder energie nodig heeft om dezelfde werkzaamheden te kunnen verrichten. Uiteindelijk bespaart u dit op uw energienota. Laat een installateur u meer vertellen.